Folketingsvalg 2019

I Favrskov-kredsen er Peder Meyhoff kandidat for Enhedslisten

Peder er 69 år og pensionist med lidt freelancebeskæftigelse. Han sad i Favrskov byråd for Enhedslisten fra 2014 til og med 2017. Inden da har han været medlem af Århus Amtsråd fra 1994 til og med 2006, også for Enhedslisten. Peder er for tiden kontaktperson for Enhedslisten i Favrskov og desuden aktiv i Kollektiv trafik-udvalget i Enhedslisten Region Midtjylland.

Peder er vokset op på en gård ved Gilleleje i Nordsjælland; efter realeksamen blev han udlært som møbelsnedker. Siden tog han studentereksamen på kursus og fik en kandidatuddannelse i Dansk, Historie og Informationsvidenskab. Han har arbejdet som undervisningsassistent, højskolelærer, sprogkonsulent, it-lærer, teknisk skolelærer og i de sidste 13 år af sit arbejdsliv som teknisk gymnasielærer.

Han har desuden skrevet og udgivet en række bøger, bl.a. om de baltiske lande, om Ålandsøerne samt om Søftendalen mellem Hinnerup og Søften. Desuden har han skrevet og redigeret flere undervisningsbøger til brug på teknisk gymnasium (htx). Peder arbejder endnu med at skrive og redigere på freelance-basis.

Peder bor sammen med sin kone i det (næsten) økologiske bofællesskab Overdrevet i Hinnerup. Her har de boet siden 1980