Tak for valget

Kære alle jer der stemte på os til kommune- og regionsvalget. Tak fordi I valgte at stemme på os.
Vi gik desværre lidt tilbage, fra 4,0 til 3,3 %, men vi beholdt vores plads i byrådet. Her sker dog en udskiftning. Nu bliver det vores spidskandidat Bodil Kvistgaard Olsen (billedet) der skal varetage vores politik i byrådet. Og Peder Meyhoff takker af efter 4 år i byrådet.

Selvom vi gik lidt tilbage, så gik Det grønne valgforbund samlet set frem. Det skyldes at Alternativet fik 2,3 %. Der er ingen tvivl om at vi har mistet stemmer til dem, og det har også de to andre ‘grønne’ partier, B og F gjort.

Det mest ærgerlige ved valget er at hvis de fire partier i ‘Det grønne valgforbund’ blot havde fået 20 flere stemmer tilsammen, så havde valgforbundet fået et ekstra byrådsmedlem, og Venstre til gengæld mistet et. Dette tredje ville i givet fald formentlig være gået til Alternativet.

Heldigvis gik det os meget bedre end det var blevet forudsagt af en forskergruppe. De havde på baggrund af vores resultat fra sidst sammenholdt med bl.a. vores opinionsmålinger for fire år siden spået at vi kun ville få 2,1 %. Men det blev heldigvis til noget mere. Omvendt havde forskerne overvurderet SF, Liberal Alliance og især Dansk Folkeparti 

Det siger noget om at man ikke kan beregne sig frem til et valgresultat, men forskerne har dog den pointe at vi faktisk lå meget højt i målingerne dengang, og at omvendt B og især F lå meget lavt pga. deres deltagelse i Thorning-regeringen og dermed også deres medansvar for lærerlockouten m.m.

Vi fik ligesom sidst en lidt højere stemmeandel til regionsrådvalget. Det blev til 900 stemmer og 3,3 % til kommunevalget, men 960 stemmer og 3,7 % til regionsrådvalget. Regionsrådvalget ligner således mere et folketingsvalg.

Vi vil gerne lave vores byrådsarbejde så godt som muligt, og derfor har vi brug for din hjælp. Du kan melde dig ind i Enhedslisten, eller du kan blive mere eller mindre løst tilknyttet vores baggrundsgruppe.

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

7 + 3 =