Thake Fogh Cordt

Klimahandling og Kernevelfærd!

Kommunalvalget er et spørgsmål om tillid! Jeg stiller op som kandidat til byrådet fordi jeg har mistet tilliden til, at de andre partier i byrådet vil den grønne omstilling og jeg oplever at de fokuserer så meget på teknik og budgetter, at de glemmer den almindelige Favrskov -borger.

Grøn omstilling er ikke et område hvor vi bare kan lade stå til – det er en skal-opgave! Her svigter de øvrige partier, når de ikke sætter penge af til at sætte klimaplanen i værk. Vi skal ud af starthullerne og sammen med de lokale virksomheder, institutioner, foreninger og helt almindelige borgere, sikre en retfærdig grøn omstilling, en god udvikling i de små samfund, og et arbejdsmarked hvor de grønne kompetencer kan skabes og komme i spil.

Borgeren i centrum tilsvarende afgørende for mig. Vi skal se vores naboer, vores medborgere her i Favrskov, som langsigtede investeringer der skal lykkes. Når vores naboer har brug for hjælp, så er der brug for hurtig hjælp, den rigtige hjælp og ordentlig hjælp. Jeg stiller op til byrådet fordi det ikke er tilfældet i dag! Hjælpen kommer for langsomt og det bliver bureaukratiske onesize løsninger, der ikke hjælper borgeren videre. Samlet betyder det at kommunens udgifter hastigt stiger, og byrådet svarer med tilfældige besparelser. Det udhuler vores kernevelfærd, har store menneskelige omkostninger og fjerner muligheden for at bruge pengene på den udvikling vi gerne vil have her i Favrskov.

Til hverdag arbejder jeg med økonomistyring og udvikling af ledelsesinformation i Randers Kommune – jeg har, siden jeg blev færdig med min kandidat i offentlig administration i 2008, været dybt engageret i hvordan beslutningsgrundlaget i kommunerne, kan blive kvalificeret ved målrettet brug af de store mængder af data, som kommunerne allerede ligger inde med.

For at få et balanceret liv prioriterer jeg familien og vores klimahave når jeg har fri. På den lille stråtækte gård med lidt jord til, pusler vi med selvforsyning (grøntsager og dyrehold), biodiversitet (vild med vilje) og klima (skovrejsning og landbrugsdrift målrettet co2 lagring) – selvfølgeligt i en meget lille skala, men nok til også på individniveau at nå klimamålene, og spændende at se på hvordan man kan arbejde med landbrug og grøn omstilling – uden at det handler om at gå tilbage til landbrug som man gjorde det for 100 år siden, men fremad, hvordan man effektivt og klimavenligt kan dyrke sin mad, uden at binde sig til store investeringer i ny teknologi.

Se mere om mig og hvad jeg laver i min fritid på Facebook:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100057634141741

https://www.facebook.com/thake.cordt

Eller følg mig på instagram:

https://www.instagram.com/thake_cordt/