Frits Clausen 1939 – 2020

Enhedslisten i Favrskov har mistet en god kammerat, Frits Clausen. Frits døde i sit og Karens hjem i Hadsten 18. oktober efter kort tids sygdom, og kort efter at han var fyldt 81 år.

Frits var vores ældste medlem, og også et af dem der havde været med længst. Frits var lærer, han kom fra DKP, og han var i 1970’erne med til at lave en tværsocialistisk liste i Hadsten. Da DKP smuldrede omkring 1990, gik Frits ind i Enhedslisten. Frits var kontaktperson i afdelingen den gang vores medlemmer kunne tælles på én hånd, han var flere gange kandidat til kommunevalgene og også aktiv på mange andre måder. Ved alle valg helt frem folketingsvalget i 2019 sørgede han for at hænge plakater op i Vissing og for at dele valgmateriale ud i Hadsten og flere af landsbyerne.

Frits fik nærmest stjernestatus i de lokale medier da han for 21 år siden cyklede fra Vissing til Nordkap. Det var en flot, men også en lang og hård tur, og Frits tabte adskillige kilo på turen. Dengang var der jo ikke noget der hed elcykler.

En anden af Frits’ sejre var da han i 2005 slog Anders G. Christensen fra Venstre til et vælgermøde på en skole i Hadsten. Ved slutningen af mødet skulle eleverne stemme på den politiker de syntes havde klaret sig bedst. Og her fik Frits flere stemmer end Anders. Desværre fik hverken Frits eller Enhedslisten stemmer nok ved det rigtige valg til at komme i byrådet, men Anders blev borgmester.

Vi var sidst sammen med Frits ved vores sommermøde i juni. Da var han noget generet af sygdom, men vi vidste ikke hvor slemt det var. Det vidste han nok heller ikke selv. Og han havde endnu sit gode humør og var fuldt leveringsdygtig i skarpe – men også lune – kommentarer. Frits bevarede sit sociale engagement til det sidste, han var meget vidende og altid engageret og parat til en politisk debat.

Frits var meget sympatisk og vellidt; han var et rigtig godt menneske, og vi vil savne ham i Enhedslisten. Vores tanker går også til Karen som Frits var gift med, og til Frits’ øvrige familie.

 

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

+ 69 = 75